Aangepast zoeken
Sorteren op:
Relevance
Relevance
Date
Web
 
 
 
Ombudsman voor beter Openbaar Vervoer Ik heb een klacht
 • Bij wijze van uitzondering taxikosten vergoed 12 juli 2017 Op 29 maart was er tussen Utrecht Centraal en Den Bosch/Tiel een treinstoring wegens een defect spoor. Door aanpassingen in de dienstregeling vertraagde het treinverkeer van Sittard naar Utrecht en strandden twee reizigers op station Weert. Na 45 minuten gewacht te hebben op alternatief vervoer belde één van hen met NS. Een medewerker vertelde hen dat eventuele kosten voor een taxirit naar huis vergoed zouden worden.
 • Breng Vrij Abonnement op extra buslijn Arriva geldig 23 juni 2017 Een scholier reist dagelijks van Beneden Leeuwen via Druten naar Nijmegen waar zijn school staat. Hij heeft een Breng Vrij abonnement van € 650,- per jaar, waarmee hij vrij kan reizen met alle Breng bussen in de regio Arnhem en Nijmegen, maar ook op enkele buslijnen van Arriva en Syntus.
 • Onterechte saldoafschrijvingen in bus van Syntus 2 juni 2017 Een reiziger van Syntus merkt dat in de bussen in Amersfoort/Utrecht teveel geld wordt afgeschreven. Bij het inchecken is € 4,00 afgeschreven. Tijdens de rit wordt het systeem gereset. De uitcheck wordt vervolgens geregistreerd als een incheck, waardoor opnieuw € 4,00 wordt afgeschreven.
 • Tandem mee in trein 30 mei 2017 Een visueel gehandicapte reiziger maakt vaak gebruik van een tandem met een begeleider/voorrijder. Hij mocht deze tandem altijd meenemen in de Veolia-treinen in Limburg, net zoals dat nog steeds kan bij NS
 • Treinreis over de grens met vertragingen 30 mei 2017 Op 5 januari reist een gezin met twee kinderen van Londen naar Leiden. In Brussel moet het gezin overstappen, maar de volgende trein is uitgevallen en de wachttijd is één uur. Op de heenreis had hun trein zelfs een vertraging van ruim twee uur.

 • Ondanks opzegging abonnement toch moeten betalen. 24 mei 2017 Een Syrische vader sluit voor zijn schoolgaande zoon een abonnement bij NS af voor het traject Borne-Almelo. Omdat de zoon kort daarna naar een andere school gaat moet het traject aangepast worden naar Borne-Enschede. 
 • Toch restitutie ondanks Mobility Mixx kaart 25 april 2017 Bij een gemiste uitcheck in bus, trein, tram en metro kun je als reiziger het teveel afgeschreven saldo terugvragen via www.uitcheckgemist.nl. Dit kan voor de vervoerders Arriva, Qbuzz, GVB, HTM, RET, Syntus, U-OV, EBS of Connexxion. Binnenkort sluit ook NS zich aan. Fijn dat er één plek is waar de reiziger terecht kan. Maar helaas werkt dit niet altijd even goed.
 • Onterecht saldo afgeschreven in Syntus-bus 25 april 2017 Fouten bij het in- en uitchecken kunnen worden veroorzaakt door de reiziger zelf, doordat hij/zij vergeet om uit te checken of bij het verkeerde paaltje in- of uitcheckt. Dit gebeurt regelmatig op stations waar paaltjes van meerdere vervoerders staan, zoals Zutphen, Amersfoort etc.
 • Geen gegarandeerde aansluiting dus geen vergoeding 24 maart 2017 Een reiziger in Limburg reist 's avonds van Maastricht naar Eys met bus 350 van Arriva. Door vertraging mist hij de aansluitende bus 40 naar Eys, die 's avonds maar 1x keer per uur rijdt. Hij dient een aanvraag voor geld terug bij vertraging in bij Arriva, omdat hij meer dan 30 minuten moest wachten. Maar Arriva wijst zijn verzoek af met het argument dat ‘er in dit geval geen sprake was van een gegarandeerde aansluiting.’ 
 • Treinreis over de grens met vertraging 24 maart 2017 Op 5 januari reist een gezin met twee kinderen van Londen naar Leiden. In Brussel moeten ze overstappen maar de trein valt uit en ze moeten een uur wachten. Op de heenreis had hun trein zelfs een vertraging van ruim twee uur. Volgens de Europese verordening moet de vervoerder 25% van het ticket vergoeden bij een vertraging vanaf 60 minuten en 50% bij een vertraging van 120 minuten.
 • Incassokosten kwijtgescholden na bemiddeling OV loket 24 maart 2017 Wegens een kapotte computer en een vakantie kwam de mail waarin NS mij vroeg het abonnementsgeld voor een voordeelurenkaart over te maken te laat bij mij binnen. Ik wilde het abonnement eigenlijk stopzetten maar was te laat. Ik moest 40 euro incassokosten en het abonnementsgeld betalen. Ik nam contact op met de NS en legde de situatie uit. NS wilde meewerken aan het stopzetten en adviseerde me om toch eerst te betalen.
 • Arriva neemt maatregelen na klachten reizigers 24 maart 2017 Een reiziger meldt dat zijn trein van Swalmen naar Roermond van 6.20 uur te laat is omdat er gewacht moet worden op een goederentrein. Maar de trein komt helemaal niet meer. Daardoor is hij te laat in Roermond. Enkele dagen later vertrekt de trein pas om 06.26 uur uit Swalmen. Weer mist hij zijn aansluiting in Roermond van 06.27 uur. En dit gebeurt vaker.
 • Geen treinreis, toch een boete 3 maart 2017 Station Amersfoort kent twee in- en uitgangen. Omwonenden gebruiken dit station ook als passage-station om van de ene kant van het station naar de andere kant te lopen. Dat kan met een passagepas of door bij het betreden van het station in te checken en bij het verlaten van het station weer uit te checken.
 • Geld terug voor een te duur abonnement 28 februari 2017 Het contact van het OV loket met een vervoerder kan het verschil maken. Zo hebben wij bemiddeld voor een mevrouw die vond dat haar het verkeerde HTM-abonnement was verkocht.
 • Geld terug bij vertraging ontvangen? Check het bedrag. 28 februari 2017 Bij 30 minuten vertraging krijgt de reiziger de helft van de kosten van zijn/haar kaartje terug. Bij reizen met de IC Direct is dat het hele bedrag van het treinkaartje bij een vertraging van minimaal een half uur.

 • Boete wegens beschadigde OV-chipkaart 30 januari 2017 Eind december stapt een jonge reiziger in de bus van Connexxion. Hij checkt in en gaat zitten. Tijdens de rit vindt een controle plaats. De jongen laat zijn OV-chipkaart zien. De controleur stelt vast dat de OV-chipkaart beschadigd is en neemt deze in.
 • Waar blijft mijn geld? 24 januari 2017 Een reiziger vult de advieswijzer abonnementen van NS in en koopt op basis daarvan een jaarabonnement. Later blijkt dat zij een maandtrajectkaart had moeten bestellen. Ze neemt de volgende dag contact op met de klantenservice van NS. Mevrouw krijgt het advies om de bestelling te annuleren.
 • Nog even geduld aub! 27 september 2016 NS- abonnementhouders van wie de OV-chipkaart binnenkort verloopt, krijgen een mail met het verzoek een nieuwe foto te uploaden. Een reiziger voldoet aan dat verzoek en krijgt een bevestiging waarin staat dat hij binnen een paar dagen zijn kaart zal ontvangen. Maar er komt geen kaart. Er gaan enkele weken voorbij.
 • ‘Help, mijn OV-chipkaart verloopt’ 27 september 2016 Een reiziger heeft ruim op tijd een vervangende kaart aangevraagd en hiervan een bevestiging ontvangen. Als zijn oude kaart bijna verloopt, belt hij met Klantenservice OV-chipkaart. De betreffende medewerker zegt dat de aanvraag is ontvangen. Hij zal de kaart op tijd ontvangen.
 • Net op tijd voor de bruiloft 27 september 2016 Een reiziger staat om 07.00 uur op het station Amsterdam Bijlmer om de trein te nemen naar Groesbeek voor de bruiloft van haar zus, waarbij zij getuige is. Om 7:15 uur valt de eerste trein richting Nijmegen uit. Een NS-medewerker laat weten dat de volgende twee treinen ook niet zullen rijden.
 • Na bemiddeling toch taxikosten vergoed 27 september 2016 Een student mist zijn trein naar Utrecht omdat twee opeenvolgende GVB trams van lijn 1 naar Amsterdam Centraal niet komen opdagen en omdat de derde vertraagd is. Daardoor zal hij ook geen aansluiting meer hebben op de bus naar Oudewater.
 • Geen uitcheck, toch vergoeding 27 september 2016 Een reiziger is onderweg naar Zoetermeer-Oost. Door een stroomstoring op station Gouda rijden er geen treinen meer. NS zet bussen in. Op Zoetermeer-Oost kan mevrouw niet meer uitchecken. In de bus is geen in- en uitcheckapparatuur aanwezig.
 • Van Parijs naar Amsterdam of toch andersom? 31 augustus 2016 Een reiziger maakt online een reservering voor twee treintickets voor een trip naar Parijs. Hij boekt per ongeluk twee tickets op de Thalys voor Parijs - Amsterdam in plaats van voor Amsterdam - Parijs.
 • Verkeerde OV-chipkaart stopgezet. Wat nu? 31 augustus 2016 Een reiziger wil zijn oude OV-chipkaart stopzetten. Van een baliemedewerker op een station hoort hij dat hij een formulier in moet vullen en dat hij zijn oude kaart moet opsturen. Daarna krijgt hij het saldo terug dat nog op de kaart staat. Hij vult het formulier in en hoort vervolgens niks.
 • Uitcheck gemist! Geld niet terug? 31 augustus 2016 Een reiziger stapt op station Dordrecht, waar de incheckpoortjes sinds kort gesloten zijn, in de trein. Op Rotterdam Centraal merkt mevrouw dat ze heeft ingecheckt bij Arriva in plaats van bij NS. Mevrouw vraagt de 10 euro, die van haar saldo is afgeschreven, terug.